Lenzen

Elke brillendrager heeft wel eens last van een aangedampte bril, zeker bij het sporten. Regen is al helemaal de hel als u een bril op heeft. Kies daarom voor lenzen en geniet van een zeer helder zicht in alle omstandigheden.

Harde lenzen

Harde lenzen kunnen alle sterktes en oogafwijkingen corrigeren. Een voordeel van harde lenzen is dat deze zeer duurzaam zijn. U kunt ze dus enkele jaren blijven dragen. Harde lenzen worden op maat gemaakt en zijn veiliger voor de ogen dan zachte.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn de afgelopen jaren geƫvolueerd naar een gezonder alternatief. Deze lenzen voelen zeer comfortabel aan. Dit type lens bestaat uit verschillende materiaalsoorten. Samen met u gaan we op zoek naar de meest geschikte lens voor uw ogen.

Daglens

Daglenzen zijn zachte lenzen waarvan u elke dag een nieuw paar neemt. Elke morgen neemt u een nieuw paar lenzen. Het voordeel is dat u daglenzen niet hoeft te reinigen, waardoor u veel tijd bespaart.

Maandlens

Maandlenzen zijn zachte comfortabele lenzen die u maandelijks vervangt. Elke avond doet u de lenzen uit waarna u ze reinigt, desinfecteert en opbergt in de lenshouder. Maandlenzen zijn iets goedkoper dan daglenzen en zorgen ook voor minder afval.

Silicone hydrogel

Een silicone hydrogel is sterk hydraterend, hierdoor heeft u minder last van droge ogen en kunt u de lenzen een hele dag dragen. Sommige silicone lenzen kunnen zelfs dag en nacht gedragen worden. Vraag hierover meer advies aan uw opticien.